Om oss

Certifieringar

Ambassadörs- skola EU

Certifierat VO-collage

Certifierad FN-skola

Om oss

En unik skola

Falufri är en unik gymnasieskola som har varit personalägd ända sedan starten och som idag drivs av sju av skolans drygt 40 medarbetare. Skolan grundades 2001 av fyra pedagoger och kollegor som ville kunna förverkliga pedagogiska idéer och fokusera på mjuka värden som elevinflytande, individanpassning, flexibilitet och personlig utveckling. Dessa idéer har alltid genomsyrat Falufri, och är än idag de viktigaste drivkrafterna i arbetet på skolan.

Vår vision och vägen dit

Vår vision är att vi vill skapa en världsstandard för lärmiljöer som får elever att bli sitt allra bästa jag. Det här är något som vi arbetar med varje dag och vi är redan en bit på väg, något som vi fått kvitto på genom åren.

Ett sådant tillfälle var när vi fick utmärkelsen Bättre Skola 2016. Utmärkelsen delas varje år ut av Kvalitetsutveckling SIQ. Det året var Falufri den enda skolan i Sverige som mottog utmärkelsen, något vi är väldigt stolta över. Vårt mål är att eleverna ska ha gjort en personlighetsutvecklande resa under sina tre år hos oss och vara väl förberedda för vidare studie- och yrkesliv. Kvalitetsutmärkelsen är ett bra kvitto på att vår profil och vårt arbetssätt fungerar bra för våra elever.

Skolinspektionen undersöker varje år vad eleverna i årskurs 2 tycker om sin skola. Den senaste undersökningen genomfördes under hösten 2021 och blev ännu ett bevis på att vi är ett steg närmare vår vision. Undersökningen visar att Falufri ligger väldigt bra till och är en av de högst rankade skolorna i Sverige när det gäller hur eleverna upplever skolan generellt. På alla delar som mäts ligger vi över riksgenomsnittet. Det som skiljer ut vår skola mest är frågor som berör delaktighet och inflytande. Vi är också extra bra på att ha tillit till elevens förmåga och att anpassa oss till elevernas behov. Grundläggande värden på skolan, elevernas upplevelse av elevhälsan och trygghet på skolan är andra toppnoteringar.

Vi fortsätter kontinuerligt vårt arbete med att närma oss vår vision. Läsåret 20/21 påbörjar vi en satsning på att utveckla den fysiska lärmiljön där vi möblerar på ett nytt sätt för en inkluderande lärmiljö där elever kan arbeta både enskilt och tillsammans. Vi fortsätter att vara nyfikna och att prova nya vägar, hela tiden med våra grundläggande värderingar i ryggen: respekt, flexibilitet, kreativitet, inflytande, reflektion och demokrati.

Fokus:Världen

Falufri är en skola med internationell prägel som genomsyrar vår verksamhet.
Läs mer här om vad som gör Falufri så speciell.

Kommentarer inaktiverade för Om oss