Om oss

Hej och Välkommen till oss på Falufri

Läs Skolinspektionens beslut hösten 2015!

Det här kan vi ge dig de närmaste tre åren:

Kunskap för livet

Vad är egentligen kunskap? Att plugga in all fakta kring matematiska formler eller spansk grammatik? Ja, till viss del, men inte bara. På Falufri vill vi att du ska ha verklig nytta av det du lärt dig, att du ska kunna använda dina kunskaper genom hela livet. Därför tar vi vår undervisning ett steg till.

Vi tränar dig i att sätta all information i sitt sammanhang, att reflektera över orsak och verkan, att lyssna till andras argument, att söka information och kritiskt granska den. Oavsett om du ska plugga vidare eller jobba efter studenten lönar det sig att träna på att plugga så. Falufri ger dig en trygg ryggsäck när du går ut.

En egen “coach”

På Falufri har vi små klasser på ungefär 20 elever. Varje måndag möter klassen sin mentor (en av våra lärare) för att planera veckan, sätta nya mål och utvärdera hur kurserna går. Mentorn är också din “coach” som hjälper dig att hålla koll på dina studier. Med honom/henne kan du ta upp allt som har med skolan att göra. Vårt mål är att gymnasiet ska bli en tid då du verkligen får växa som människa. För det vi gör på Falufri, det gör vi tillsammans.

En bra skola som alltid blir bättre

Falufri är en bra skola. Det tycker våra elever och vi som jobbar här. Men för att fortsätta vara riktigt bra måste man alltid arbeta med sin kvalitet. På Falufri har vi ett eget kvalitetssystem som hjälper oss längs vägen. Mycket handlar om att mäta det vi gör på skolan. Hur trivs våra elever? Vilka betyg har vi i snitt? Hur bra är våra lärares undervisning? Utifrån de resultat vi får tar vi sedan fram åtgärder för att bli ännu bättre – och nästa gång vi mäter får vi förhoppningsvis ett kvitto på att vi gjorde rätt.

Med Falufri får du en skola som aldrig står still, utan som ständigt jobbar på förbättring. Det är kvalitet i sig.

Bästa skolmiljön

Man lär sig bättre och lättare när man trivs. Falufris elever brukar vara stolta över den atmosfär de själva bidrar till på skolan. Här får man helt enkelt vara den man är. Alla elever har, tillsammans med några klasskompisar, ett eget arbetsrum. Här kan du sitta när du pluggar eller grupparbetar – och du har alltid någonstans att vara. På Falufri behöver du aldrig stå och hänga vid ditt skåp i korridoren.

Lärare som vet vad vi vill

Det är vi lärare på Falufri som äger skolan. Det betyder att vi lägger all vår kraft och vårt engagemang för att skapa en skola av absolut bästa kvalitet. För oss handlar det om att forma en undervisning som du kan använda i resten av ditt liv – och att låta dig vara delaktig längs vägen. När du får vara med och påverka blir det ju så mycket roligare att plugga.

En vardag som aldrig är fyrkantig

På Falufri låter vi oss inte begränsas av alltför färdigpaketerade lösningar. Våra elevers individuella behov och önskemål får vara med och styra vår vardag. Vi jobbar tillsammans med dig som elev, och vi utmanar dig på den nivå du är, för att just du ska lära dig mer. Som elev hos oss ska du alltid ha chans att jobba för att nå de högre betygen.

Efter en tid hos oss kommer du därför att kunna påverka och välja mer. Vad vill du fördjupa dig inom? Behöver du en anpassad studieplan? Hur vill du jobba med just den här kursen och på vilket sätt ska du redovisa det du gjort?
 På Falufri tummar vi aldrig på vår flexibilitet, vi ser den som en av våra främsta styrkor.

Vi är alltid online – både lärare och elever

På Falufri använder vi den senaste tekniken på ett effektivt sätt. Våra lärare finns alltid tillgängliga digitalt. Det ger dem mer tid till att coacha dig som elev – också irl.