Vi anordnar två stycken Öppet Hus under året och välkomnar både dig som blivande elev och vårdnadshavare att besöka oss i våra lokaler och träffa lärare och elever. Ni kommer att få information om våra olika program, våra globala projekt och allt annat som händer på skolan.
Läsåret 2024/25:
Mer information kommer längre fram.
Varmt välkomna till oss på Falufri!
Det bästa sättet att lära känna vår skola och det program du är intresserad av är att vara gymnasieelev för en dag. Kom och var med oss under en skoldag – träffa eleverna, upplev skolans på plats. Du kommer att få möjlighet att ställa frågor till både elever och lärare när du följer med en klass under en dag.
Falufri har Prova-på-dagar som är gemensamma för hela skolan. Datum för läsåret 2024/25:
Exakta tider för dagarna kommer du att få i god tid innan.
Passar inte datumen? I anmälan nedan kan du klicka i att du vill ha förslag på annan dag. Välj programmet du vill besöka och välj att bli kontaktad av programmet.
Kontakta vår SYV, Charlotte, om du har några frågor.
telefon: 023-77 78 52
mobil: 070-329 78 52
Varmt välkommen på en Prova på-dag hos oss!
Vi ser fram emot att träffa dig!
Skollunchen äter vi på Restaurang Gastronomen. Det finns alltid tre varmrätter + en soppa att välja på, varav en rätt alltid är vegetarisk, salladsbuffé och kaffe.
Ja det finns alltid en vegetarisk rätt. Vill man äta vegansk kost anmäler man det som specialkost.
När man läser en idrottskurs finns det möjlighet att träna extra på Friskis, på deras pass i mån av plats samt på gymmet. Du kan träna upp till 20 gånger per kvartal, det vill säga cirka 2 gånger i veckan. Vill du träna mer än 2 gånger i veckan kan du lösa ett läsårskort för 2000 kr.
Det är kommunerna som avgör om man har rätt till busskort/tågkort. Har man mer än 6 kilometer till skolan får man ett kort.
Skoldagen börjar kring 8.30, ofta något senare på måndagar. Dagen slutar som senast 17.00 och på fredagar 16.00. Schemat ser olika ut för alla grupper då elever har olika val av kurser osv.
Ja, man ansöker om att läsa utökad kurs och om det fungerar schemat och om vi bedömer att det inte påverkar övriga studier kan det fungera. Det sker en individuell bedömning tillsammans med SYV och rektorn tar sedan beslutet.
Vi erbjuder runt 20 i-valskurser varje år. Förutom merit- och behörighetsgivande kurser såsom Engelska 7, Matematik 3b och Naturkunskap 2 så erbjuder vi bland annat kurser såsom Kriminologi, Bild och form, Rätten och Samhället, Skrivande, Idrott och hälsa 2 och många fler.
Då tar du kontakt med vår SYV Charlotte Isaksson.
charlotte.isaksson@falufri.seDet går ungefär 350 elever på Falufri.
Det varierar från år till år men du kan hitta aktuell statistik
HÄRNej, gymnasieskolan ska vara kostnadsfri i skolan så du betalar inget för att delta. Du kan behöva betala ett mål mat per dag när du deltar i ett projekt. Fråga oss om du vill veta mer.
Ja, det får du.
Ja, det finns det! På plan 4 hittar du fiket Friket där du kan köpa lättare mellanmål och dryck.
På en prova på-dag så får du följa med på aktiviteter utifrån det program du är intresserad av. Du får följa med våra elever och äta lunch på Gastronomen, har du tur är besöksdagen på en torsdag så att du får äta pannkakor med sylt och grädde. Dagen pågår mellan cirka 9 och 14.
Anmäl dig HÄRFalufri är en skola med internationell global profil. Det har varit vår idé och vår grej, ända sedan vi startade skolan för mer än 20 år sedan. Vi kan som certifierad FN-skola säga att vi utan tvekan är unika och ledande på området.