Det här får du

– som elev på Falufri

Studiemiljö för plugg, och annat

Eleverna på falufri har alltid gett skolan höga betyg när det kommer till studiemiljön. Förutom ett hemklassrum har klassen också tillgång till egna studierum där ni får inreda och skapa en mer personlig känsla (det här vet vi är både omtyckt och unikt). Du kan vara i arbetsrummet mellan klockan 8 och 20 varje dag. Behöver du lugn och ro finns vissa tysta arbetsrum.

Vill du hänga med kompisar från andra program? I våra uppehållsrum kan du ta en paus och prata en stund. Där finns både soffor, fåtöljer och tv.

Skolans kök används flitigt av eleverna (eget kök är det för övrigt inte heller många skolor som har…) Många käkar frukost eller tar en fika här, och elever som pluggar sent tar gärna en paus för att baka en kaka.

NYHET!

Falufri har renoverat delar av skolan vilket gett mer funktion och en fräsch känsla. Nya möbler, fler glaspartier, nya tak och ljudisolerade dörrar är några exempel.
Nya fullt utrustade labblokaler i fysik, kemi och biologi!
Vi har även speciallokaler bild, foto, keramik samt vård och omsorg.

Vi är alltid online – både lärare och elever

På Falufri använder vi den senaste tekniken på ett effektivt sätt. Våra lärare finns alltid tillgängliga digitalt. Det ger dem mer tid till att coacha dig som elev – också irl.

Hur vi jobbar

Lärarna på falufri planerar ofta kursernas upplägg tillsammans med dig som elev. Du får en tydlig bild av varje kurs centrala innehåll och vilka kunskapskrav som ställs. Våra arbetssätt och redovisningsformer varierar, men du vet alltid vad det är du ska lära dig. Det ger dig motivation att plugga.

Alla våra klasser är små

Det betyder att varje elev får chans att komma till tals. Våra lärare hinner också med att hjälpa alla. När du behöver stöd eller en extra utmaning är det heller inte bara din lärare som kan hjälpa dig. Du har också din mentor och din mentorsgrupp vid din sida.

Utöver det fasta schemat har vi blocktider.

Det är en schematid som till exempel handlar om olika ämnesövergripande teman och projekt. Det är också ytterligare en chans att få extra tid i de kurser och ämnen som behöver det lilla extra. Lärare och elever kan tillsammans besluta om hur blocktiden används bäst. Arbetssättet på Falufri kan liknas vid hur man studerar vid universitet eller högskola. Du får en försmak av en studieteknik du har stor nytta av – med en viktig skillnad. På Falufri får du alltid hjälp när du behöver.

 

Klasser och hemklassrum

Våra klasser kallas mentorsgrupper och har i snitt 20 elever. Vi jobbar i både hel- och halvklass samt i mindre basgrupper på cirka 3-8 personer. Alla elever får tillgång till ett hemklassrum och några arbetsrum som gruppen kan göra lite mer personliga. Du har tllgång till ditt arbetsrum mellan kl 8 och 20 varje veckodag. På fredagar stänger skolan klockan 16. Vissa rum är tysta rum där du alltid kan plugga i lugn och ro.

Flexibla lösningar

Som elev behöver man ibland flexibla lösningar för att få vardagen att gå ihop. På Falufri är vi bra på det. Kanske elitsatsar du i någon idrott eller har individuella behov som kräver smidiga lösningar? Ta kontakt med oss, vi är öppna för att diskutera just ditt läge.