Idrott och hälsa

Gemensamt för alla program

Alla program på Falu Frigymnasium har kursen Idrott och Hälsa 1 över två läsår. Lektionerna i Idrott och Hälsa är förlagda på skolan, i Friskis & Svettis lokaler, i idrottshallarna på Lugnet och utomhus.

Fördjupningskurser

På Falu Frigymnasium kan du läsa fördjupningskurserna inom Idrott och Hälsa. Dessa vänder sig till dig som vill ha en studieförberedande utbildning och samtidigt satsa på din idrott eller läsa en fortsättning på Idrott och Hälsa 1. Oavsett vilken föreningsidrott du utövar så kan du genomföra din fördjupning. Det finns goda möjligheter att förlägga din egen individuella träning varvat med studier på dagtid. Falu Frigymnasium tillhandahåller flera olika inriktningskurser inom ämnena Idrott och Hälsa och Träningslära.

Träning på Friskis & Svettis!

För att du ska må riktigt bra under din tid på Falufri ger vi dig som läser fördjupningskurser inom ämnet Idrott och Hälsa och Träningslära möjlighet att träna hos Friskis & Svettis som ligger bara ett kvarter från skolan. Här finns massor av träningspass att välja bland, plus ett stort gym som ständigt utvecklas.

Hälsa på hos Friskis & Svettis