Teknikprogrammet

Det här är du

Du gillar ämnen som teknik, matte, programmering, engelska och kanske bild. Du vill lyckas bra med skolan och samtidigt ha roligt. Problem är till för att lösas och du vill att teknik ska fungera. Nu söker du efter en utbildning där du kan fortsätta att utveckla dina intressen i en bra miljö tillsammans med likasinnade.

Länkade filer

Programstruktur Ladda ner

Teknikprogrammet

Från idé till verklighet
Det här är du

Du gillar ämnen som teknik, matte, programmering, engelska och kanske bild. Du vill lyckas bra med skolan och samtidigt ha roligt.
Problem är till för att lösas och du vill att teknik ska fungera. Nu söker du efter en utbildning där du kan fortsätta att utveckla dina intressen i en bra miljö tillsammans med likasinnade.

TE på Falufri

Förmågan att omvandla idéer till aktiviteter tycker vi är viktig. Därför startar eleverna UF-företag i kursen Entreprenörskap som ingår för alla som läser teknikprogrammet. På Teknikprogrammet utvecklas din kreativitet och förmåga att lösa problem, både i teorin och praktiken. I kurserna Programmering och Teknik skapas datorprogram, 3D-ritningar och modeller till nya produkter. Vi gör studiebesök på olika företag för att se vilken teknik som är aktuell just nu och tänka kring vad vi kommer att behöva i morgon. Vi jobbar ofta i projekt, både i och utanför skolan, vilket är en bra erfarenhet att ha för framtiden.

Elever på Falufri Teknik

Inriktningar och fördjupningar

Vi erbjuder två inriktningar: Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik.

Design, grafik och programmering

Med våra valbara kurser i åk 2 och 3 kan du utforma din utbildning utifrån dina intressen. Om du vill fördjupa dig i design kan du exempelvis välja kurser i CAD och bild. Är grafik ett intresseområde kan du istället läsa digitalt skapande och animation. För dig som gillar programmering finns ett antal spännande programmeringskurser att välja bland.

Vad händer sen?

Efter utbildningen fortsätter många av våra elever att utbilda sig inom spelutveckling eller läser vidare på någon ingenjörsutbildning.

Det bästa jag har tagit med mig från Falufri är frihet under ansvar. Nu pluggar jag till civilingenjör inom data.”

Simon Wijk Stranius, fd elev TE

Länkade filer

Programstruktur

Ladda ner

Andra program

Funderar du på andra program?

Tryck här för att komma tillbaka till alla våra program.

Kommentarer inaktiverade för Teknikprogrammet