falufri logo

Teknikprogrammet

Vem är du?

Du gillar ämnen som teknik, matte, programmering, engelska och kanske bild. Du vill lyckas bra med skolan och samtidigt ha roligt. Problem är till för att lösas och du vill att teknik ska fungera. Nu söker du efter en utbildning där du kan fortsätta att utveckla dina intressen i en bra miljö tillsammans med likasinnade.

Länkade filer

Programstruktur Ladda ner

Teknikprogrammet

Från idé till verklighet
Vem är du?

Du gillar ämnen som teknik, matte, programmering, engelska och kanske bild. Du vill lyckas bra med skolan och samtidigt ha roligt.
Problem är till för att lösas och du vill att teknik ska fungera. Nu söker du efter en utbildning där du kan fortsätta att utveckla dina intressen i en bra miljö tillsammans med likasinnade.

TE på Falufri

Förmågan att omvandla idéer till aktiviteter tycker vi är viktig. Därför startar eleverna UF-företag i kursen Entreprenörskap som ingår för alla som läser teknikprogrammet. På teknikprogrammet utvecklas din kreativitet och förmåga att lösa problem − både i teori och praktik. I kurserna Programmering och Teknik skapas datorprogram, 3D-ritningar och modeller till nya produkter. Vi gör studiebesök på många olika företag för att se vilken teknik som är aktuell just nu och tänka kring vad vi kommer att behöva i morgon. Vi jobbar ofta i projekt, både i och utanför skolan, vilket är en bra erfarenhet att ha för framtiden.

Elever på Falufri Teknik

Inriktningar och fördjupningar

Vi erbjuder två inriktningar: Teknikvetenskap och Informations- och medieteknik.

Elev på Falufri Teknikprogrammet

Programfördjupningspaket

Utöver inriktning väljer du också ett av våra fyra programfördjupningspaket: Design, Grafik, Programmering grund eller Programmering specialisering. Vilka kurser som ingår i paketen ser du nedan.

Design, Grafik och Programmering specialisering är valbara paket för inriktningen Informations- och medieteknik. Design, Grafik och Programmering grund är valbara för paket Teknikvetenskap.

Vad händer sen?

Efter utbildningen fortsätter många av våra elever att utbilda sig inom spelutveckling eller läser vidare på någon ingenjörsutbildning.

Det bästa jag har tagit med mig från Falufri är frihet under ansvar. Nu pluggar jag till civilingenjör inom data.”

Simon Wijk Stranius, fd elev TE

Länkade filer

Programstruktur

Ladda ner

Andra program

Funderar du på andra program?

Tryck här för att komma tillbaka till alla våra program.

Kommentarer inaktiverade för Teknikprogrammet