Ekonomiprogrammet

Framtiden är din

Ekonomiprogrammet söker dig som är kreativ, målinriktad och ansvarstagande. Våra inriktningar, ekonomi och juridik, förbereder dig för att bli en av framtidens ledare – som ser till både ekonomisk tillväxt och miljöansvar. Självklart är utbildningen högskoleförberedande.

Arbetssätt

På Falufri tror vi att delaktighet är nyckeln till framgång. Att vara elev på Ekonomiprogrammet ger dig också stora möjligheter att vara med och påverka. Du tar ansvar för hur du vill arbeta och styr din utbildning genom val av kurser. Genom att arbeta aktivt med internationella frågor hoppas vi kunna väcka engagemang och framåtanda. Våra nyckelord är att hjälpa dig bli en god kommunikatör med kritiskt förhållningssätt och digital kompetens.

På Falu Fri och på företag

Att arbeta som ekonom och jurist ger möjlighet till en mängd yrken och arbetsplatser. Du kan arbeta som revisor eller med personalrekrytering på exempelvis domstol, reklambyrå, försäkringsbolag eller inom EU:s organisation. På ekonomiprogrammet finns två inriktningar, ekonomi och juridik.

På båda inriktningarna ges kurser som ger grundläggande kunskaper i företagsekonomi och juridik.

Ekonomi:
– Entreprenörskap och företagande
– Företagsekonomi 2
– Matematik 3b

Juridik:
– Filosofi 1
– Rätten och samhället
– Affärsjuridik
– Psykologi 2a

Ekonomiprogrammet, EK