Teknikprogrammet

Spelutveckling och Teknikvetenskap

Nytt för läsåret 2017/18 är att Falufri kan erbjuda två inriktningar på Teknikprogrammet. Den ena, Informations- och medieteknik med tydligt fokus på spelutveckling, är både väletablerad och populär hos oss. Den får nu sällskap av Teknikvetenskap, som innefattar en fördjupning i ämnet teknik samt fler lektioner i matematik och fysik.

Teknikvetenskap

På den nya inriktningen arbetar vi med visualisering och analys av tekniska system, där matematik och fysik är viktiga verktyg. Det ger dig mer praktisk nytta av dina kunskaper samtidigt som du utmanas i kreativt tänkande och problemlösning.

Spelutveckling

Informations- och medieteknik
Det svenska spelutvecklingsundret går inte att stoppa. Spelbranschen växer i snabb takt och efterfrågan på människor med de rätta kompetenserna är stor. Som elev på Falufri tar du ett steg in i en av de snabbast växande branscherna i Sverige. IT- och Medieinriktningen på Falufri är unik. Förutom den högskoleförberedande undervisningen i exempelvis fysik, kemi och engelska, samarbetar vi med Yrkeshögskoleutbildningen PlaygroundSquad (PSQ). Med deras spetskompetens i programutveckling får du möjlighet att utveckla din nyfikenhet och kreativitet i skolarbetet. Våra lärare inom inriktningskurserna är anställda av både Falufri och PSQ, och som elev kommer du in kontakt med de senaste mjukvarorna. Tack vare den nära kontakten med PSQ ges du även möjlighet att genomföra ditt gymnasiearbete med konsoler från bland annat Sony och Motion Capture-system.

Teknikprogrammet, TE